Україна готова повернути білоруські товари на свій ринок

Україна готова призупинити санкції проти білоруських товарів, якщо білоруська сторона зніме перешкоди для українського експорту

Про це в ході брифінгу повідомив урядовий уповноважений України у справах європейської інтеграції Валерій П'ятницький, передає РБК-Україна.

"Нами було прийнято рішення про призупинення санкцій по відношенню до білоруських товарах, але воно буде діяти в разі, якщо білоруська сторона повністю розблокує всі поставки нашого товару на свій ринок", - заявивив П'ятницький. 

Зокрема, він зазначив, що було проведено консультації в Мінську, і Білорусь визнала, що порушила угоду про вільну торгівлю.

"На жаль, Білорусь останнім часом застосувала так зване ліцензування по відношенню до деяких наших товарах. Основний сенс - це встановлення певних цінових параметрів, за якими наші компанії повинні продавати свою продукцію на ринку Білорусі, і що ще більш обмежує - це навіть кількісні параметри. Звичайно, що ми отримали відповідні скарги, було проведено відповідне",- сказав він.

Нагадаємо, останнім часом Украіну і Білорусь повязують складні торгові відносини. Так, Мінськ вже відмовлявся від ввозу українськоі картоплі та пива. Були складнощі з імпортом українського молока та цукерок.