Сьогодні російський суд розгляне чергову апеляцію у справі кримського режисера Сенцова

У середу, 6 серпня, в Московському міському суді відбудеться розгляд апеляційної скарги щодо запобіжного заходу українському режисеру Олегу Сенцову

Про це повідомляє «Мобільна група правозахисників в АРК», пише «Крим.Реалії».

За інформацією правозахисників, співробітники суду сповістили адвокатів Сенцова про дату і час засідання менш ніж за добу - близько 17:00 5 серпня.

«Співробітники суду порушили порядок повідомлення адвокатів про дату і час засідання. У відповідності зі ст. 233 УПК РФ судове засідання призначається не менше ніж за 14 днів з моменту надходження справи до суду, а адвокати повинні бути сповіщені не пізніше, ніж за 7 діб до засідання. У зв'язку з несвоєчасним повідомленням, адвокат Дінзе не зможе взяти участь у розгляді, а адвокат Самохін має намір з'явитися до зазначеного часу і обговорити можливість перенесення», - йдеться в повідомленні правозахисників.

В організації припустили, що, таким чином, засідання суду хочуть провести без преси і спостерігачів процесу, а також мінімізувати громадський резонанс у справі Сенцова.

Початок засідання суду відбудеться в 10:20 за московським часом.

Російська влада звинувачує Сенцова і ще трьох українських активістів, затриманих в Сімферополі, в підготовці терактів у Криму. Наразі режисер перебуває в СІЗО у Москві.

Правозахисники і прихильники вважають кінематографіста політв'язнем, постраждалим за свої переконання.