Торгівля з ЄС компенсує обмеження торгівлі з Росією

Україна завдяки торговельному співробітництву та преференціям з боку Євросоюзу "працює в плюс", незважаючи на обмеження в товарообігу з боку Росії

Про це сьогодні на брифінгу повідомив урядовий уповноважений України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, передає РБК-Україна

"Ми за 5 місяців працюємо все одно в плюс, незалежно від російських обмежень. Якщо йдеться про аграрний сектор, то за рахунок збільшення торгівлі з ЄС. Падіння в машинобудуванні - тут скорочення обсягу торгівлі компенсувати експортом в ЄС найближчим часом не вдасться. В металургії скорочення на російському напрямку компенсовано на європейському. Збільшуються обсяги продажів на країни Близького сходу ", - сказав П'ятницький. 

За його словами, вводячи обмеження, РФ порушує правила СОТ. 

"Це вибіркове застосування правил і створення перешкод для доступу українських товарів на російський ринок. Ми бачимо на сьогоднішній день попрання базових правил СОТ.", - Сказав він. 

П'ятницький також зазначив, що останнім часом істотно скоротився товарообіг України з Білоруссю.

Нагадаємо, що раніше експерт зазначив, що Україна не застосовуватиме щодо Росії симетричні обмеження для доступу російських товарів на український ринок.