В Мелітополі чоловіків-біженців більше не будуть безкоштовно годувати

У Мелітополі на Запоріжжі більше 100 чоловіків, що прибули з Донбасу, виключать зі списку на безкоштовне триразове харчування

На такі заходи вимушені будуть піти в штабі з прийому переселенців та міської організації Червоного Хреста. Причина - відсутність коштів і небажання переселенців працювати, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ"

"Люди прибувають щодня. Коштів на харчування немає. Якби не допомога від городян і підприємств, то це була б просто катастрофа. І ось за такого розкладу спробуйте прогодувати тричі на день більше 100 здорових чоловіків, не кажучи про те, що є ще жінки, старі, діти та інваліди", - розповіли в мелітопольському штабі з прийому переселенців.

За словами волонтерів, повертатися додому з теплих місць, де вони нагодовані і оточені турботою, жителі Донбасу не хочуть. Працювати і ставати на облік відмовляються навідріз. Запитання - "чому ви не звільняєте свої міста?", - сприймають як особисту образу.

Як зазначили в штабі, з середи 6 липня, чоловіків-переселенців виключать зі списку на триразове безплатне харчування. Коштів на їх утримання у міста просто немає.

Читайте також: Біженці зі Сходу: Вовки в овечій шкурі чи "бідні родичі"?