В НАТО побоюються, що Росія може ввести війська в Україну під приводом гуманітарної місії

НАТО побоюється, що Росія може використовувати гуманітарну або миротворчу операцію як привід для відправки військ у східну Україну, заявила офіційний представник альянсу Оана Лунгеску

"Ми поділяємо стурбованість тим, що Росія може використовувати гуманітарну або миротворчу місію як виправдання для відправки військ у східну Україну", - йдеться у заяві Лунгеску, яку наводить РІА "Новости".

За її словами, будь-яке погіршення гуманітарної ситуації в областях, які перебувають під контролем ополченців на Сході України, "відбувається через тривалу дестабілізацію України Росією".

Між тим генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен написав у своїй статті для Financial Times, що "агресія Росії проти України спонукала деяких закликати, щоб НАТО краще підготувалася до відбиття подібних раптових атак".

За словами Расмуссена, в НАТО намагалися співпрацювати з Москвою. "У відповідь Росія порвала список правил, розпалювала конфлікти в Молдові, Грузії та Україні, кинула виклик міжнародному порядку, заснованому на правилах", - стверджує автор.