Яценюк пропонує створити єдину службу фінансових розслідувань

Кабінет міністрів України в рамках податкової реформи пропонує створити єдину фінансову службу розслідувань, ліквідувавши податкову міліцію і ще 4 органи державної влади, які займалися перевірками суб’єктів підприємницької діяльності

Про це сьогодні на засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент Еспресо.TV .

За його словами, до цього часу перевірками підприємств на предмет правильності сплати податків займалася державна фіскальна служба, два департамента МВС, а також СБУ.

«Ми пропонуємо ліквідувати у всіх цих органів функції, які їм не притаманні, і створити цивільну службу, а саме службу  фінансових розслідувань», - сказав Яценюк.

Він додав, що кількість перевірок українських підприємств вражають.

 «Загалом протягом року тільки офіційно всі ці три "монстра" проводять перевірок у кількості 61 тисяча штук, 61 тисяча кримінальних проваджень відкривається  протягом  року.  Кожну годину 30 підприємців попадають під перевірку», - додав прем’єр.

«Часу немає працювати,  всі тільки з прокурорами і слідчими спілкуються.  Тому пропонуємо єдину  цивільну службу і накінець-то поставити крапку в мзді і хабарництву з боку правоохоронних органів по відношенню до субєктів підприємницької діяльності», - заявив Яценюк.

Він також закликав парламент підтримати відповідний законопроект.