Генсек НАТО пообіцяв збільшити рівень підтримки України

НАТО збільшить рівень підтримки України з урахуванням російської агресії

Про це заявив Генсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен під час зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим, передає Еспреcо.TV з посиланням на прес-службу парламенту.

Зокрема, Расмуссен наголосив, що Альянс засуджує дії Росії, які привели до порушення територіальної цілісності України і анексію Криму.

"НАТО припиняє співпрацю з РФ, зміцнює колективну оборону для захисту всіх членів НАТО, і (Альянс – ред.) прийняв рішення збільшити рівень підтримки і співпраці з Україною", - сказав генсек НАТО.

У свою чергу, Турчинов зазначив, що після початку військового конфлікту на сході України і анексії Криму думки українців щодо евроатлантіческой інтеграції змінилися.

"Негативне ставлення через активну російської пропаганди змінилося на позитивне, і прийшло розуміння, що ця агресія є викликом не тільки Україні, але і всьому цивілізованому світу, тому, що руйнує систему колективної безпеки, створеної з завершення другої світової війни", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні в Україну прибув генеральний секретар НАТО Андерс Фог Рассмусен. Заплановано зустрічі Рассмусена з усіма найвищими державними посадовцями України на чолі з президентом Петром Порошенком.