Кличко просить міліцію розібратися з ситуацією на Майдані

Київський міський голова Віталій Кличко вимагає від начальника київської міліції Олександра Терещука захистити працівників комунальних служб, що прибирають на Хрещатику

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі столичного мера.

«Більшість киян вимагають порядку і безпеки в центрі міста. Те, що тут відбувалося останнім часом - кримінал. Напади, стрілянина, вибухи, спроби захоплення чужого бізнесу. Це - повна дискредитація ідеалів того Майдану, на який вийшли восени українці», - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що сьогоднішні заворушення на Майдані неприпустимі. За його словами, столична влада довго вела переговори, переконувала та вмовляла людей, які живуть на Майдані.

«А ці громадяни говорили з позицій - не підемо і все, привезіть нам холодильник, туалет або ще щось. Це - боротьба за демократію? Коли йде війна на Сході, коли треба будувати країну, працювати, а хтось приватизував собі центр Києва та диктує умови. Тим більше, що основні вимоги, за які стояв Майдан, - виконані. Відбулися вибори президента, відбудуться дострокові вибори парламенту. Сьогодні треба працювати, а не ганьбити ідеї Майдану та країну!» - підсумував Кличко.

Нагадаємо, сьогодні на Майдані відбулися заворушення між людьми, що там проживають та комунальниками. Як пояснив Еспресо.TV перший заступник голови Шевченківської РДА Ілля Сагайдак, Кличко не віддавав розпорядження щодо «зачистки» Майдану. Подібне розпорядження прийшло від міських служб.