Швейцарські лікарі прибудуть у зону АТО в кінці літа

Швейцарські лікарі прибудуть в Україну в кінці серпня на допомогу потерпілим учасникам АТО за домовленістю з міжнародним Комітетом Червоного Хреста

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської

«Досягнута домовленість про прибуття в кінці серпня лікарів зі Швейцарії, які зустрінуться безпосередньо з постраждалими і проведуть попередні медичні консультації», - йдеться в повідомлені уповноваженого ВР з прав людини.

У прес-службі також нагадали, що Лутковська звернулася до президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Пітера Маурера щодо організації фізичної реабілітації осіб, які брали участь в АТО або постраждалих в результаті бойових дій на сході України. 

У своєму листі вона також зазначила: «Звертаюся до Вас з проханням проінформувати про можливість використання ресурсів Спеціального фонду для інвалідів Міжнародного Комітету Червоного Хреста з надання допомоги постраждалим із забезпечення протезування, а також про можливості подальшого співробітництва та впровадження спільного проекту в Україні». 

Нагадаємо, раніше Еспресо.TV повідомило про те, що лікарі з Канади збираються до України на допомогу пораненим учасникам АТО.