У Авакова підтверджують, що Кремль віддав наказ бойовикам затримати українських VIP в зоні АТО

Бойовики найближчим часом мають намір захопити в зоні проведення АТО декількох високопоставлених силовиків або держслужбовців

Про це заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк, передає Еспреcо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

«Ватажкам бойовиків прийшов наказ Кремля в найближчі терміни захопити в полон 1-2 керівників органів управління силових структур у званні не нижче полковника або представників центральних органів влади, які знаходяться в зоні АТО, - зазначив Шкіряк.

Він зазначив, такий наказ, згідно з даними радіоперехоплення спецслужбами України, отримано бойовиками кілька днів тому. Затримати високопоставлених осіб планується для отримання оперативної інформації про стан справ в силах АТО, а також для піар забезпечення бойових дій - "для підтримки бойового духу проросійських бандитів".

За словами Шкіряка, для отримання інформації про місцезнаходження високопосадовців використовуються отримані з Росії новітні системи радіоперехоплення мобільного зв'язку, за допомогою яких терористи прослуховують розмови абонентів мобільних телефонів.

"Спецслужби РФ поставили бойовикам новітнє радіолокаційне тапрослуховуюче обладнання. А враховуючи той факт, що основні мобільні оператори України є російськими компаніями, то і контроль за абонентами здійснюється без проблем", - сказав радник міністра.

Крім того, зазначив він, отримані з перехоплень дані використовуються для нанесення точкових ударів по підрозділам українських сил вогнем артилерії і установок "Град", а також для роботи снайперів і облаштування засідок диверсійними групами.

"МВС настійно рекомендує всім чиновникам, народним депутатам та іншим керівникам по прибуттю в зону АТО виключити користування мобільними телефонами, особливо під час пересування", - сказав Шкіряк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія дала вказівку бойовикам вести полювання на керівництво сил АТО та відомих політиків, щоб використовувати їх для антиукраїнської пропаганди.