Порядні росіяни загнані в дзюри, як миші, і по телеекранах не світяться, - Забужко

Українська письменниця Оксана Забужко вважає, що Україні потрібен "Закон про громадянство", який є не менш важливим, ніж "стіна на кордоні"

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написала українська поетеса, письменниця та літературознавець Оксана Забужко, повідомляє Еспресо.ТV.

"За вчора-позавчора з десяток різних людей прислало мені інтерв'ю Чубайса, в якому той "переносить" столицю майбутньої  "нової Росії" – в Київ", - написала Забужко.

Проте, українська письменниця зауважила, що немає ніякої "ліберальної Росії".

"Порядні й притомні росіяни (хто не виїхав) зараз загнані в дзюри як миші і по телеекранах не світяться, хто сильно висовується - одержує по кумполу "от неизвестных лиц". А ті, що дуже публічно нам "зображають лібералів", - в дійсності просто огладжують корову перед зарізом", - додала літературознавець.

Забужко також повідомила, що ідея «России со столицей в Киеве» належить іще Каткову, який це задовго до "тамтої" російської революції пропонував, і Дугіну, який наприкінці 1990-х «штовхав» її в статті однієї з газет.

"Тільки щось мені здається, що цим разом конфіґурація буде ой як іншою... Бо це не 100-літній - це 500-літній цикл. І є в цій історичній драмі, крім «либеральной России», й інші гравці", - висловилася письменниця.