Близько 80% українських нардепів "сидять на тіньових схемах", - фіскальна служба

Для боротьби з депутатами Верховної ради, які отримують тіньові доходи, буде створено Службу фінансових розслідувань

Про це на сьогодні на заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами біля 80% "сидять" на тіньових схемах отримання доходів.

"Відсотків 80 сидять, намагаються сидіти, намагаються влазити за допомогою партій, юридичних осіб. Якщо підрахувати депутатські звернення або інший вплив, то це досить високий відсоток", – сказав Хоменко.

Водночас він вважає, що парламент ухвалить закон про створення Служби фінрозслідувань, який вже на наступному тижні буде затверджений Кабінетом міністрів і після цього переданий до парламенту.

"Я упевнений, що парламент ухвалить закон, але ми маємо брати до відома, що проголосують не всі", – сказав він.

Уряд запропонує депутатам  голосувати за цей законопроект  поіменно.

"Сьогодні ніхто з тих, хто сидить на тіньових схемах, як товарних, так і фінансових – не хочу сьогодні називати прізвища, прийде час, і ми їх назвемо – хіба буде рубати сук, на якому сидить? Тому ми пропонуємо поіменне голосування у парламенті за ці закони", – наголосив Хоменко.

Нагадаємо, вчора прем’єр Арсеній Яценюк повідомив, що в рамках податкової реформи буде створена єдина фінансова служба розслідувань, при цьому буде ліквідована податкова міліція і ще 4 органи державної влади, які займалися перевірками суб’єктів підприємницької діяльності.