Австралія в ООН: РФ має припинити фінансування та підтримку сепаратисів в Україні

Громадськість та владу Австралії дуже непокоїть звіт про комісії з прав людини щодо ситуації в Україні. Необхідно боротися із діяльністю сепаратистів на Сході України, адже вже загинуло багато людей

Про це під час засідання Ради безпеки ООН зазначив представник Австралії, передає Еспресо.TV

Він відзначив, що там, де територію контрлюють сепаратисти, панує верховенство насильства. Це не може продовжуватись і сепаратисти мають бути притягнуті до відповідальності а Росія має припинити підтримку та фінансування сепаратистів.

"Необхідно припинити насильство проти України і Росія має припинити провокації і це матиме великий сплив на сепаратистів у плані деескалації конфлікту. Проте Росія нічого не робить для контролю своїх кордонів щоб зупинити перетік зброї та людей та щоб припинити нарощування зброї на кордоні з Україною. Росія тільки дестабілізує ситуацію на Сході України. Ми дуже занепокоєні нарощуванням військової присутності Росії що виглядає як залякування. І гуманітарні проблеми на Сході України є наслідком діяльності збройних груп, які підтримуються та фінансуються Росією. Це стосується лише територій, які утримуються сепаратистами. Росія може активно підтримувати деескалацію конфлікту, припинивши підтримку сепаратистів", - зазначив постпред Австралії.