Корейські кіберспортсмени бойкотують турнір у Москві через Україну

Низка колективів озвучили свій намір скасувати свою поїздку до Москви через "розгул гомофобії" і "надмірну войовничість щодо України"

Кілька днів тому були анонсовані списки гравців DH Moscow, де основну частину склали місцеві старкрафтери (з 44 учасників 34 росіянина), повідомляє Еспресо.TV з посиланням на gameinside.ua.

Змагання пропустять багато відомих гравців, та й корейців, які підтвердили участь, тільки два - Golden і Patience. 

Власник SC2 колективу Axiom на порталі TeamLiquid написав обширний коментар, в якому пояснив, чому його гравці не відвідають російську зупинку найвідомішого кіберфестиваля. 

"Ми не відправляємо гравців з кількох причин. В першу чергу, в Росії поширена гомофобія. Це не лише моральна проблема, це становить ризик для гравців. Корейці звикли бути близько один до одного, триматися за руки, сидіти один в одного на колінах і т.д. У Росії це може бути помилково сприйнято як ознаки гомосексуалізму. Ми чули про інциденти, коли геї або ті, хто схожі на них, були побиті в Росії. Крім того, зайва войовничість щодо України - привід залишити гравців вдома і з моральної точки зору, і з міркувань безпеки", - йдеться у повідомленні.

DH Moscow відбудеться 11 - 14 вересня.