Обама дав дозвіл на точкові авіаудари по Іраку

Президент США Барак Обама виступив із зверненням з приводу кризи в Іраку. Обама повідомив, що в четвер він дав свій дозвіл на точкові авіаудари проти ісламістів, якщо буде така необхідність

Причиною названа захист американських співробітників в Іраку, а також мирних жителів, передає BBC.

Останні кілька днів в США обговорювалося питання про можливий формат допомоги Іраку, частина якого перейшла під контроль бойовиків угрупування "Ісламська держава". За словами Обами, точкові авіаудари проти ісламістів будуть поєднуватися з поставками гуманітарних вантажів.

Раніше в четвер представник міноборони США повідомив, що вони вже провели гуманітарну операцію на півночі Іраку. На територію, яку контролюють джихадисти, була скинута вода і їжа для мирних жителів. Після цього ВПС США покинули повітряний простір Іраку, розповів чиновник.

Раніше Рада Безпеки ООН на екстреному засіданні обговорила кризову ситуацію в Іраку, де сотні тисяч представників етнічних і релігійних меншин змушені тікати від наступу ісламістів з угруповання "Ісламська держава". В оприлюдненій заяві РБ ООН засудила дії бойовиків "Ісламського держави", які переслідують всіх тих, хто відмовляється прийняти екстремістську ідеологію ісламістів.