Росію заполонять китайські продукти жахливої якості, - російський ресторатор

Відомий ресторатор, кулінар та дружина журналіста Леоніда Парфьонова розповіла, як відіб’ються російські санкції на самих росіянах

Санкції на заборону ввозу продуктів ЄС та США до Росії в першу чергу вдарять по кишенях та здоров’ю самих росіян, повідомляє ДеПо.

Олена Чекалова прокоментувала їх на своїй сторінці у "Фейсбук".

Фото: Фейсбук

За її словами, після введення санкцій росіянам доведеться харчуватись китайськими продуктами, якість яких залишає бажати кращого.

«Тут багато-хто пише, що ось щастя привалило: нарешті, дорогі європейські продовольчі товари будуть заміщені якісними та недорогими вітчизняними фермерськими. Наївні ви люди! Щоб створити російське фермерство, потрібні роки, потрібна державна програма, потрібна нова інфраструктура і так – висока конкуренція. Що відбудеться зараз? Ринок буде заповнюватись китайським продуктом. Він недорогий, але жахливої якості. Коли ми з Льонею минулого року були в Китаї, нам про це розповіли ресторатори найкращих закладів – вони вважають за краще не користуватися вітчизняними продуктами. Справа в тому, що в Китаї катастрофічна екологія та найвище у світі використання ГМО. Ну, і так, звісно, «Лавка» та її власники щасливі: тепер маленьке російське курча можна продавати не за 700 рублів, а за 1700((», - написала Олена Чекалова.