В НАТО ніколи не планували створювати військові бази в Україні, - Расмуссен

НАТО ніколи не планувала створювати військові бази в Україні і ніколи не планували нападати на Росію

Про це в ефірі телеканалу Інтер заявив генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен, передає Еспресо.TV з посиланням на "ЛігаБізнесІнформ"

"Це просто смішні звинувачення. Ми ніколи не планували створювати бази в Україні і ніколи у нас не було в планах нападати на Росію. Ще в 1997 році Росія і НАТО взяли спільний документ, в якому прописали, що ми ніколи не будемо вважати один одного супротивниками або ворогами і ніколи не будемо погрожувати один одному. НАТО чітко дотримується цього документа, і я щиро сподіваюся, що Росія вчинить так само", - зазначив генсек. 

За його словами, коли в НАТО читають російські військові документи то бачать, що Росія вважає альянс ворогом і загрозою. 

"Ми беремо до уваги, відповідно пристосовуємося до цієї думки, і ось чому нам довелося посилити нашу колективну безпеку. Так, наприклад, ми посилили повітряне патрулювання над балтійськими державами, ми посилили нашу морську присутність у Чорному, а також в Балтійському морях. Ми проводимо більше військових навчань на сході, тобто ми реагуємо, будемо і надалі посилювати нашу колективну безпеку в майбутньому", - додав Расмуссен. 

Нагадаємо, раніше генсек альянсу повідомив, що НАТО припиняє співпрацю з Росією і одночасно прийняв рішення збільшити рівень підтримки і співпраці з Україною.