Велика Британія не братиме участі в авіаударах по іракських бойовиках

Велика Британія не буде брати участь у можливих авіаудари по позиціях бойовиків "Ісламського держави" в Іраку. Про це оголосив у п'ятницю офіційний представник уряду Сполученого Королівства

"Британські війська не будуть брати участь у будь-яких бойових операціях в Іраку, включаючи удари з повітря", - підкреслив, за інформацією ІТАР-ТАРС, він.

Напередодні президент США Барак Обама оголосив, що дав згоду на нанесення точкових повітряних ударів по позиціях ІГ у разі, якщо виникне загроза для американських дипломатів і військових, а також санкціонував надання гуманітарної допомоги "для порятунку тисяч мирних іракців, які знаходяться в пастці в горах без їжі та води".

У п'ятницю в Лондоні під головуванням міністра оборони Великобританії Майкла Феллона відбудеться засідання урядового кризового комітету "Кобра", на якому розглядатиметься ситуація, що складається в Іраку.

Як повідомлялося раніше, Великобританія виступила з пропозицією включити лідерів ІГ до списку санкцій Ради Безпеки ООН.

"Цей проект містить ряд елементів, в тому числі рішуче засуджує дії ІГ, а також ряд практичних кроків, націлених на боротьбу з фінансуванням угруповання і вербуванням нею бойовиків. Резолюція також занесе ключових лідерів ІГ до списку санкцій пов'язаних з "Аль-Каїдою" осіб і організацій. Ми сподіваємося обговорити все це в наступні дні з іншими членами Ради ", - заявив в четвер британський постпред в ООН Марк Лайалл Грант.