Путін-миротворець вирішив "примирити" Вірменію та Азербайджан

Росія планує і далі використовувати особливий характер двосторонніх відносин з Азербайджаном і Вірменією для врегулювання ситуації в Нагірному Карабаху

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости"

Росія з повагою ставиться до міжнародних форматів вирішення конфлікту в Нагірному Карабаху, буде і далі брати в них участь, але планує використовувати і особливий характер двосторонніх відносин з Азербайджаном і Вірменією для врегулювання ситуації, каже Володимир Путін. 

"Безумовно, ми з повагою ставимося до всіх цих міжнародних форматів і будемо з нашими колегами продовжувати працювати. Але виходимо з того, що у нас все-таки особливо близькі стосунки і передісторія така глибока, що дозволяє нам відверто обмінятися думками з приводу того, де ми знаходимося і що потрібно зробити для того, щоб рухатися вперед у врегулюванні всіх цих проблем, що дісталися нам з минулого ", - заявив Путін на зустрічі з президентами Вірменії та Азербайджану Сержем Саргсяном та Ільхамом Алієвим. 

Саргсян і Алієв розраховують на допомогу Росії у вирішенні проблеми Карабаху.

За даними Міноборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, за останній час в результаті обстрілів загинули 25 азербайджанських і п'ять вірменських військовослужбовців. За даними Міноборони Азербайджану, втрати з азербайджанської сторони склали 12 військовослужбовців. 
Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією навколо Нагірного Карабаху триває з 1988 року, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.