Кабмін створив службу у справах учасників АТО

Кабінет міністрів України створив службу у справах учасників антитерористичної операції

Про це сьогодні журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після відвідин Центрального військового госпіталю Міністерства оборони, передає Еспресо.TV. з посиланням на «УНІАН».

 «Кабінет міністрів прийняв рішення створити окрему держслужбу у справах учасників АТО - ветеранів та інвалідів. Вона повинна займатися соціальним забезпеченням учасників АТО, в тому числі їх реєстрацією. Вона повинна займатися працевлаштуванням, медичною реабілітацією, психологічною реабілітацією і забезпечувати житлом сім'ї, що залишилися без годувальника », - сказав Яценюк.

При цьому він зазначив, що спочатку Кабмін планував створити не службу, а міністерство у справах учасників АТО і винести це питання на розгляд до парламенту. Однак, за його словами, парламентарії не висловили однозначної підтримки такого рішення. «Тому що вони зараз перед виборами, почнуться торги, хто буде міністром», - додав прем’єр.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України створив Державну службу з питань Автономної Республіки Крим, Севастополя і тимчасово переміщених осіб.

Крім того, у Верховній Раді створено Координаційну раду з питань відновлення української державності на Донбасі та в окупованому Криму.