Лавров бреше, що домовився з Україною про надання "гуманітарної допомоги"

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що Росія домовилася з Україною про гуманітарну допомогу для Донбасу

В російському виданні «ИТАР-ТАСС» з’явилась інформація, що «Червоний Хрест України» повинен найближчим часом в ході щільної співпраці з РФ отримати гуманітарну допомогу, про це повідомляє Еспресо.TV.

«Вважаємо, що питання термінове, не терпить зволікань і питання на контролі у президента Російської Федерації. Очікуємо, що ми зможемо домовитися про доставку цієї допомоги якомога швидше тим, хто її потребує», - повідомив Лавров.

За його словами, «всі можливі і неможливі приводи» для надання допомоги зняті. «Я сподіваюся, що в самий найближчий час ця гуманітарна акція відбудеться під егідою Міжнародного комітету Червоного хреста. Ми погодили всі деталі з керівництвом України», - сказав Лавров.

В той же час в українському «Червоному хресті» Еспресо.TV повідомили, що вперше чують про наявність таких домовленостей.

«Інформації такої не маємо. Вперше чую таку інформацію. Якщо переговори ведуться, то явно без нашої участі», - заявив заступник генерального секретаря «Червоного Хреста України» Валерій Серговський.

Таким чином, заяви Лаврова, та прес-секретаря президента РФ Пескова не мають під собою ніяких підстав.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, в бік українського кордону рухався величезний конвой, який супроводжувався військовими і технікою РФ, начеб-то за погодженням із комітетом «Червоного Хреста». Мала ввійти гуманітарна колона з миротворцями очевидно, щоб спровокувати повномасштабний конфлікт.