Росія розпочала масштабні навчання ВДВ на кордоні з Прибалтикою

Сьогодні, 11 серпня, у Псковській області почалися масштабні навчання Повітряно-десантних військ за участю трьох тисяч військових

Про це повідомила представник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ по ВДВ майор Ірина Круглова, передає Еспресо.TV з посиланням на «РІА Новини».

"З 11 по 16 серпня на території Псковської області проходитиме двоступеневих дивізіону командно-штабне навчання (КШН) 76-й гвардійської Чернігівської десантно-штурмової дивізії з десантуванням на незнайомій місцевості та проведенням етапу бойової стрільби", - розповіла Круглова.

За її словами, у навчаннях буде задіяно 3 тис. військових, а також понад 30 літаків і вертольотів військово-транспортної, фронтової і армійської авіації, а саме Су-34, Ка-52, Мі-28, Мі 24, Мі-8, Іл-76 ".

Нагадаємо, 8 серпня на полігоні Ашулук в Астраханській області завершилися планові навчання Військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони РФ. Всього в навчанні було задіяно понад 100 літальних апаратів, зокрема, винищувачі Су-27, МіГ-31, багатофункціональні комплекси Су-34, фронтові бомбардувальники Су-24, вертольоти Мі-8, Мі-24 та Мі-28Н.