Терористи знищили 164 вантажних вагони Донецької залізниці

«Укрзалізниця» просить Генпрокуратуру порушити кримінальні провадження за фактами умисного знищення бойовиками 164 вантажних вагонів Донецької залізниці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

Зокрема, на станції Кіндрашівська-Нова (Луганська область) терористи несанкціоновано порізали 63 вантажні вагони, на станції «Микитівка» (Донецька область) – 8, на станції «Рутченкове» (Донецька область) – 14, на станції «Ларине» (Донецька область) – 4 та на станції «Пантелеймонівка» (Донецька область) – 30.

Крім того, на станції Донецьк-2 бойовики викрали 37 універсальних платформ та 8 піввагонів, які територіально знаходяться в зоні АТО.

У заяві залізничники повідомляють й про інші злочини бойовиків, серед яких – руйнування шляхів сполучення, споруд, рухомого складу, засобів зв’язку чи сигналізації, викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, а також самоуправство та розбій.

«З травня поточного року одним із сепаратистських озброєних угрупувань фактично привласнено повноваження щодо управління залізничним транспортом та іншим майном ДП «Донецька залізниця» в зоні антитерористичної операції», – йдеться у заяві «Укрзалізниці».

У зв’язку з цим підприємство просить ГПУ порушити проти терористів кримінальне провадження за низкою статей, зокрема 187, 194, 277, 278 та 356 Кримінального кодексу України.