У НАТО заявляють про високу ймовірність вторгнення Росії в Україну

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє про «високу ймовірність» вторгнення Росії на схід України «під виглядом гуманітарної операції»

Расмуссен заявив Reuters, що НАТО не бачить знаків, що Москва відводить свої війська від українського кордону, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

«Ми бачимо, що Росія готує привід для такої операції під прикриттям гуманітарної місії. Ми бачимо нарощування військової потужності, яка може бути використана для проведення таких незаконних операцій в Україні», – зазначив генсек НАТО.

Тим часом українські військові продовжують операцію проти сепаратистів на Донбасі.

За повідомленням військового керівництва, Донецьк і Луганськ, які наразі є бастіонами сепаратистів, відрізані від інших міст, які контролюють бойовики.

Нагадаємо, у середу в союзі НАТО вже заявляли, що Росія зібрала на кордоні з Україною близько 20 тисяч своїх військових і може ввести їх в Україну під виглядом «миротворців».

Росія ще на початку тижня заявляла про бажання ввести на частини території Донецької й Луганської областей, які наразі ще контролюють підтримувані Москвою проросійські сепаратисти, свою «гуманітарну місію для допомоги цивільному населенню». Рада безпеки ООН на засіданні у вівторок відкинула таке бажання Кремля.