Затриманий заступник голови Нацбанку встиг перевести вкрадені кошти в Європу, - ГПУ

Кошти, виведені заступником голови Національного банку України Борисом Приходько через "Брокбізнесбанк", знаходяться в одному з європейських банків

Про це розповів в понеділок на брифінгу в Києві генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає "Інтерфакс-Україна".

"Приходько зараз заарештований і знаходиться в слідчому ізоляторі... Тільки через "Брокбізнесбанк" та відповідні схеми було вкрадено близько 2 млрд грн, і нам необхідно встановити, куди ці гроші пішли, на яких вони рахунках", - сказав Ярема.

При цьому він підкреслив: "У тому числі у нас є інформація, що вони (виведені кошти) виведені в один з європейських банків". 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ) 31 липня, затримала першого заступника голови Національного банку України (НБУ) Бориса Приходько.

Слідство встановило, що в лютому 2014 Приходько в змові з головою правління Аграрного фонду України та посадовими особами Брокбізнесбанку незаконно заволодів 2 млрд. 69 млн.грн. коштів Аграрного фонду. 

Затриманому ставиться стаття 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") і 209 ("Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом") Кримінального кодексу.

Також, як писала "Ділова столиця" до справи, через яку ГПУ затримала колишнього першого заступника голови НБУ Бориса Приходько може бути причетна нинішня голова НБУ Валерія Гонтарєва.