Жителі Уралу збираються підтримати Сибір і влаштувати свій "марш за федералізацію"

Жителі Єкатеринбурга 17 серпня збираються провести пікет на підтримку "принципів федералізму"

Про це повідомила заявник пікету Ірина Скачкова в ефірі російського телеканалу "Дождь", пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

За її словами, міська влада вже відхилила заявку на проведення мітингу вдень, пославшись на проведення ремонтних робіт у зазначеному місці.

Тепер активісти готуються подавати нову заявку - на проведення масового пікету ввечері.

Якщо ж прихильникам федералізму і на цей раз відмовлять - вони готові провести серію одиночних пікетів, які не вимагають попередніх заявок.

"Акція в будь-якому випадку відбудеться. В якому вигляді - зараз вирішується", - зазначила Скачкова. Вона підкреслила, що акція в Єкатеринбурзі пройде в підтримку акції, яка раніше була заявлена ​​в Новосибірську. "Ми підтримуємо ті принципи, які були ними заявлені, - додала Скачкова. - Ми за рівноправність регіонів, щоб повноважень регіонам було надано якомога більше".

Нагадаємо, влада Новосибірська відмовила організаторам у проведенні "Маршу за федералізацію Сибіру", який мав відбутися 17 серпня.

Роскомнагляд виніс попередження 14 російським ЗМІ і в тому числі ТСН.ua про неприпустимість розміщення інформації про "Марші за федералізацію Сибіру", який планувався в Новосибірську. Редакція ВВС Росіявідмовилися знімати матеріал на вимогу Роскомнагляду.