Аксьонов порівняв кримські супермаркети зі "спекулянтами" часів Другої світової

Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив сьогодні, що в Криму застосовуються нестандартні заходи для стримування зростання цін на продукти харчування

Аксьонов зазначив, що діяти доводиться "в нестандартних умовах перехідного періоду", передає Еспресо.TV з посиланням на "рупор" самопроголошеного уряду Криму сайт "Кримінформ"

"Не було норми, за якою можна було б карати юридично, в правовому полі Росії (за необґрунтоване підвищення цін). Ми зараз вже проговорили, Федеральна антимонопольна служба включилася і комісія з регулювання цін, усі включились в процес", - розповів Аксьонов. 

За його словами, самопроголошений уряд Криму намагається знайти взаєморозуміння з торговельними мережами. 

"Ми переговори проводимо з мережовиками, вмовляємо їх і пояснюємо, ведемо роз'яснювальну роботу, що так чинити не можна - ми на совість тиснемо в даному випадку, і хочемо, щоб рішення ці були добровільні. Це як у Велику Вітчизняну, коли були спекулянти, по відношенню до них вживалися певні заходи. Сьогодні ситуація аналогічна, і ми не можемо допустити, щоб хтось спекулював на складній ситуації, яка на сьогоднішній день склалася із поставками продуктів харчування", - підкреслив Аксьонов. 

Самопроголошений кримський прем'єр заявив, що ситуація на роздрібному ринку продуктів харчування незабаром нормалізується, оскільки нові оптові постачальники вже почали приходити на півострів, а також тривають поставки продовольчих товарів з материкової частини України.