Калінінград вимагає від Кремля виключити його з-під заборони на імпорт іноземної продукції

Калінінградська область просить Кремль виключити його з-під заборони на ввезення іноземних товарів до Росії

Про це повідомив депутат Калінінградської обласної Думи Соломон Гінзбург, передає  Еспресо.TV з посиланням на «Подробности».

Він зазначив, що область знаходиться далеко від всієї території Росії, звикла отримувати овочі та фрукти з сусідньої Польщі і не готова відмовитися від поставок продуктів.

На його думку, було б правильним, якби депутати зібралися на позачергове засідання Думи і звернулися "до президента, до прем'єр-міністра, до Федеральних зборів з проханням зробити виняток для Калінінградської області".

"Проте більшість у місцевій Думі належить "єдиноросам", і вони на це ніколи не підуть. А раз так, то найближчим часом Калінінградська область у зв'язку з підвищенням цін на продукти харчування (а це в теперешній ситуації неминуче) зіткнеться зі зростанням соціальної напруженості ", - пояснив Гінзбург.

Він також додав, що на початку цього року половина від усіх ввезених в область овочів і груш були завезені саме з Польщі.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін у відповідь на санкції ЄС і США проти Росії ввів свої "санкції", заборонивши ввезення з-за кордону сільгосппродукції, сировини і продовольства терміном на один рік.

Це спровокувало справжній продовольчий колапс у Москві.