Російських чиновників пересадять на корейські та китайські авто

Російським держслужбовцям можуть заборонити використовувати автомобілі країн, які ввели санкції проти Кремля

"Російських  автодилерів злякала можливість заборони імпорту автомобілів. І вони пропонують заборонити держзакупівлі всіх марок з країн, які ввели санкці, включаючи локалізовані в Росії моделі,"- про це заявив президент ГК "Фаворит Моторс" (дилер KIA, Ford Chevrolet, Volvo та ін.) Володимир Попов. Повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант.ru".

"Ми побоюємося, що захисні заходи в автопромі будуть введені несподівано, як це було стосовно сільгосппродукції, фактично без консультації з ринком, і хочемо превентивно дати своє бачення ситуації", - пояснює пан Попов.

 Попов повідомляє, що "у разі санкцій раціонально не витрачати гроші держбюджету " на автомобілі з краін, які застосували санкції, "включаючи машини, вже локалізовані в Росії". "Держзакупівлі можна буде компенсувати корейськими, китайськими або вітчизняними брендами", - вважає дилер. За його оцінкою, "такий захід буде досить дієвим", так як частка корпоративних закупівель в загальному обсязі продажів Mercedes, BMW, Audi - близько 35%. "У Toyota цей рівень теж досить великий", - додає він.

В результаті цього чиновникам доведеться пересісти на корейські, китайські та вітчизняні машини. Інші учасники ринку попереджають, що подібні заборони вдарять по внутрішньому виробництву, але навряд чи завдадуть сильного збитку бізнесу іноземних автоконцернів.