Українців з підозрою на Еболу не виявлено, - МОЗ

Державна санітарно-епідеміологічна служба України проводить постійний моніторинг епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням вірусу Ебола, та вживає заходів щодо попередження завезення хвороби на територію країни

ДСЕС поінформовано Головні управління Держсанепідслужби в областях та місті Києві, на водному, залізничному, повітряному транспорті та лабораторні центри щодо розповсюдження вірусу Ебола. Також  у пунктах пропуску через державний кордон посилено санітарно-карантинний контроль за особами, які прибувають із країн Африки. Станом на сьогодні осіб з підозрою на цю хворобу не виявлено, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Враховуючи ускладнення епідситуації в світі, Міністерству оборони України рекомендовано забезпечити проведення протиепідемічних та профілактичних заходів при здійсненні ротацій особового складу Місії ООН в Ліберії.

Держсанепідслужба та МЗС України рекомендують громадянам України утриматися від відвідування країн Західної Африки до нормалізації ситуації.

За даними ВООЗ загальна кількість постраждалих від лихоманки Ебола, станом на 08 серпня становить 1 711 осіб, у тому числі 932 (станом на сьогодні кількість летальних випадків захворювання перевалила за тисячу) – летальних випадки. 8 серпня ВООЗ оголосила спалах у Західній Африці надзвичайною ситуацією у сфері охорони громадського здоров’я.