Утримання Литвина коштує держбюджету 243 тис грн на рік

Торік на утримання одного екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина в держбюджеті було передбачено 243 тис грн, тобто $ 30,3 тис за курсом на той момент

Такий висновок можна зробити на підставі одного із спеціальних наказів про матеріальне забезпечення та охорону вищих посадових осіб у відставці, які президент України Петро Порошенко скасував розпорядженням від 4 серпня, пише Liga.net.

Зокрема, Порошенко скасував шість розпоряджень, підписаних Віктором Ющенко. Одне з них стосується екс-спікера Литвина, що дає довічне право отримувати щомісячну платню і жити на держдачі в Кончі-Заспі.

За ним було закріплено безкоштовний автомобіль з двома водіями, одна покоївка і санаторно-курортне лікування в закладах Держуправління справами (структурі, яка обслуговує діяльність президента та його адміністрації, РНБО та інших органів влади).

Крім того, надавалася 50% пільга по оплаті за користування житлом та за телефон. У 2013 році на вказане утримання одного Литвина в держбюджеті було передбачено 243 тис грн, тобто $ 30,3 тис за курсом на той момент.