Берлінська гастроль Симоненка провалилася - журналісти проігнорували його прес-конференцію

14 серпня суд продовжить попереднє засідання за позовом міністерства юстиції та державної реєстраційної служби до Комуністичної партії України щодо скасування її реєстрації. Тобто, фактично йдеться про заборону КПУ. Лідер партії у зв’язку з цим вирушив в гастролі Європою шукати порятунку

Петро Симоненко вже встиг побувати у Відні, в Гельсінкі, а вчора провів прес-конференцію у німецькій столиці Берліні, передає Deutsche Welle.

Щоправда, співрозмовниками Симоненка у Берліні були лише представники партії "Лівих" - її голова, лідери та депутати посткомуністичної фракції Бундестагу. Ця партія традиційно виступає у "проросійськоиму" руслі: критикує санкції щодо Росії та антитерористичну операцію на Сході України. Не маючи можливості поспілкуватися з діючими політичними лідерами ФРН, головний український комуніст звернувся до німецьких журналістів.

Аншлагу його прес-конференція, яка відбулася у столичному Будинку преси, не зібрала. Навіть найменший зал виявився напівпорожнім. Кореспондент видання нарахував 11 осіб аудиторії - причому, окрім журналістів, серед них були ще й просто прихильники "Лівих".

Незважаючи на те, Симоненко виступав на прес-конференції, ніби на багатотисячному мітингу, перетворивши своє вступне слово в палку, майже півгодинну промову.

Лідер КПУ говорив про те, що в Україні "точиться громадянська війна", що "українець вбиває українця", що "гинуть мирні жителі, жінки, старі, діти", що "за чотири місяці військових дій в Україні загинуло втричі більше, ніж за 10 років в Афганістані". Країні, за його оцінкою, загрожує або "хаос та руїна", або ж "диктатура націонал-фашистського режиму".

Можлива також, за його словами, "узурпація влади президентом", який, як впевнений Симоненко, тільки й робить, що "виконує вказівки Вашингтона". Війна ж на Сході України, заявив він, "ведеться ще й в інтересах Сполучених Штатів Америки". Американці, з його точки зору, сплять та бачать, як би "очистити майданчик для видобування сланцевого газу.

Журналісти намагались ставити Симоненку питання про ситуацію в Україні, бажаючи отримати більш об’єктивні відповіді, проте не змогли перебити "антифашистський" ораторський порив комуніста.