«Гуманітарний конвой» везе приховані системи наведення вогню. Готується масштабна провокація, - джерела

В авто з путінського «гуманітарного конвою» приховані маячки для наведення вогню систем «Град»

Про це Еспресо.TV повідомив голова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов, посилаючись на дані «достовірних джерел».

За його словами, під час заходу в Луганськ «гуманітарний конвой» буде обстріляний з «Градів» спецназом ГРУ, а відповідальність будо покладена на Нацгвардію України.

«12 серпня в Краснодоні відбулася нарада бойовиків, на якій обговорювався момент проходження каравану з гуманітарною допомогою і наявності в ньому систем радіоспостереження. Нараду проводив офіцер ГРУ з позивним «Ніколай». В нараді брало участь вісім чоловік. Непрямим підтвердженням підготовки провокації є відмова російської сторони перевантажувати вантаж на орендовані «Червоним хрестом» автівки, про що заявив голова російського МЗС Сергій Лавров», - зазначив Снєгирьов.

«Лавров направив певні сигнали «ополченцям», і ці сигнали були почуті, про що свідчить нарада польових командирів і наявність загону спецназу ГРУ з 18 осіб, який прибув напередодні і розташувався в приміщенні ДПІ Краснодону. Крім того Лавров  підкреслив, що вся відповідальність за забезпечення безпеки лежить на київських силовиках», - додав активіст.

Крім того він зазначив, що в самому Луганську відзначається активізація бойовиків, які ведуть обстріл «зеленого коридору» і всіляко перешкоджають виїзду луганчан з міста.