Харківський суд призупинив рішення міськради про присвоєння російському сенатору звання почесного громадянина

Харківський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив позовну вимогу прокурора міста Харкова про призупинення дії рішення Харківської міської ради про присвоєння Олександру Шишкіну звання "Почесний громадянин міста Харкова"

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час судового засідання передає Еспресо.TV з посиланням на Главное

"Прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати це рішення, яке суперечить Конституції України та ряду законів. Крім того, ми звернули увагу суду на те, що на час розгляду позову до винесення остаточного рішення необхідно зупинити дію зазначеного акта місцевого самоврядування. З різних причин судовий розгляд може тривати досить довго, і ми не можемо допустити, щоб це незаконне рішення залишалося в силі. Зараз цей пункт позову задоволено в повному обсязі", - підкреслив прокурор міста Євген Попович. 

За його словами, надалі при розгляді справи по суті прокуратура наполягатиме на повному скасуванні пункту рішення міської ради, яке стосується Олександра Шишкіна. 

"Професійну і громадську діяльність цієї людини не можна вважати вагомим внеском у розвиток міста і підйому його авторитету. Навпаки, його підтримка як парламентарія двох постанов Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації про введення збройних сил РФ на територію України, а також про прийняття Криму до складу Росії, свідчить про його свідому діяльність, яка становить загрозу безпеці та суверенітету України. Така людина не гідна носити високе звання Почесного громадянина Харкова, і ми це будемо доводити в суді", - заявив прокурор.