Київська влада боїться висилати громадянам платіжки на оплату комунальних послуг

Киянам почнуть приходити липневі платіжки на оплату комунальних послуг лише після 18 серпня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Деловая столица".

Мешканцям столиці досі не прийшли липневі квитанції на оплату житлово-комунальних послуг, хоча раніше платіжки лежали в поштових скриньках в перших числах кожного місяця. По місту пішли розмови, що київська влада боїться масових акцій протесту городян, яким виставлять "астрономічні" рахунки за комуналку.

Ці побоювання не безпідставні - з 1 липня в Києві тариф на холодну воду і водовідведення збільшився більш ніж в 2,3 рази (до 7,46 грн за кубометр), на гарячу воду - на 58-69% (до 23,48 - 25,10 грн за кубометр). Також з липня у столиці встановлено новий тариф на теплопостачання - 375,3 грн / Гкал, який на 48-58% вище раніше діючого. У Київському головному інформаційно-обчислювальному центрі, який виставляє рахунки за комунальні послуги, "ДС" повідомили, що платіжки почнуть розсилати з 18 серпня. Але причини затримки квитанцій чиновники відмовилися пояснити. 

"З одного боку, платіжки дійсно бояться розсилати. Адже тарифи підняли в два рази, а наскільки вони економічно обгрунтовані - незрозуміло. На моє глибоке переконання, тарифи значно завищені. З іншого боку, це наслідок вкрай ірраціонального закону №1198-VII, який кардинально змінив відносини підприємств теплокомуненерго і водоканалів з ​​побутовими споживачами ", - заявив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

Нагадаємо, останнім часом були значно підвищенні тарифи на електроенергію та воду для населення.