На Житомирщині зруйнували пам'ятник воїнам УПА

Таку «помсту за Леніна» вчинили невідомі вандали

Пам’ятник воїнам УПА зруйнували в селі, де раніше в липні цього року активісти ВО «Свобода» знесли пам’ятник Володимиру Леніну, повідомляє УНІАН з посиланням на сільраду села Сушки Коростенського району.

Згідно з повідомленням вандали зруйнували пам’ятник воїнам УПА уночі 10 серпня. Сельчани вже звернулися з цього приводу до правоохоронців з вимогою знайти та покарати зловмисників.

Зруйнований пам’ятник – саме той, біля якого в липні цього року громада області, інтелігенція, активісти та історики мітингом вшановували пам`ять учасників останнього бою УПА в 1955 році, а потім усі разом повалили розташоване неподалік погруддя Леніна в цьому ж селі.

«Факт зруйнування пам’ятника – це агонія ворогів Української держави. На тлі заборони Комуністичної партії та комуністичної ідеології, руйнування пам’ятника – останнє, що вони можуть зробити. Ми переконані в тому, що комуністам вже не допоможе нічого і вони спокійно відійдуть в історію та ніколи не повернуться до влади в Україні», – розповів один з активістів Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Михайло Сліпченко.

6 липня у селі Сушки Коростенського району Житомирщини відбулися масові заходи з вшанування загиблих воїнів УПА, після чого активісти ВО «Свобода» повалили погруддя Леніну у цьому селі. Завадити цьому намагалися місцеві сільські прихильники КПУ.