СБУ затримала "депутата ЛНР"

Служба безпеки України затримала так званого "члена парламенту ЛНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Служби безпеки України. 

"12 серпня у Луганській області Служба безпеки України затримала громадянина України Коровіна Івана Петровича, 1956 р.н., який злочинно співробітничав з терористичною організацією "ЛНР" як член так званого "парламенту ЛНР" - представника конгломерату Рубіжне - Лисичанськ -Сєверодонецьк", - пише прес-служба відомства.

"СБУ здобула докази протиправної діяльності громадянина Коровіна, пов’язані із його публічними закликами до повалення конституційного ладу України, які він висловлював у червні під час проведення сесій міських рад Лисичанська та Дружківки", - зазначили в СБУ.

"Після визволення силами АТО Сєверодонецька та Лисичанська, Коровін з метою уникнення законного покарання перейшов на нелегальне становище та переховувався на території Кремінного району Луганської області, плануючи втечу до РФ", - розповідає прес-служба.

За інформацією Служби безпеки, "він і тоді не припинив протиправної діяльності та підтримував конспіративні зв’язки із терористами ЛНР". 

"Слідчим відділом УСБУ в Луганській області стосовно вказаного громадянина зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України", - підсумували у відомстві.