До «маршу за федералізацію» приєднуються Кубань та Калінінград

Жителі Калінінградської області та Краснодарського краю 17 серпня мають намір провести Марш за федералізацію

В Краснодарі марш пройде під гаслом «Досить годувати Москву!», - повідомляють активісти в соцмережі «ВКонтакті», передає Еспресо.TV з посиланням на ДеПо.

«Наша мета - створення Кубанської республіки в складі РФ або зрівнювання в правах наших регіонів з республіками. Автономія від Москви дозволить жителям Кубані, ввести регіональну складову в податок на курортний бізнес, що призведе до більш справедливого розподілу доходів між місцевим і федеральними бюджетами», - йдеться в описі заходу.

Жителі Кубані вимагають реалізації свого права на федералізацію відповідно до статті 1-ї Конституції Російської Федерації і право на самовизначення.

Схожа тенденція відмічаєтьсяй у жителів найзахіднішого регіону РФ - Калініградскій області, де теж відмовляються «годувати Москву».  

У мережі поширюють фото прапора КНР - Калінінградської Народної Республіки. Притому прапор нової республіки - інтерпретація литовського. Марш калінінградців теж призначений на 17 серпня.

В закритій мережі Тор, обговорюють ще одну республіку - Уральську, з центром в Єкатеринбурзі.

Нагадаємо, в російському сегменті Інтернету почали поширювати інформацію про марш за федералізацію Сибіру. Однак влада всіляко намагається не допустити проведення таких заходів. Так, генеральна прокуратура Росії домоглася блокування груп в соціальних мережах. Однак організатори маршу придумали, як обійти заборону - марш отримав нову назву: за непорушність конституційного ладу.