У Києві проведуть тиждень кіно на підтримку Олега Сенцова

На початку вересня в кінотеатрі «Кінопанорама» відбудеться тиждень українського кіно на підтримку ув’язненого режисера Олега Сенцова

Акція, яка триватиме з 3 до 9 вересня, повністю благодійна: всі кошти від продажу квитків будуть передані родині режисера та покриватимуть витрати на адвоката, повідомляє Cultprostir з посиланням на організаторів «тижня».

У програму заходу ввійшли такі фільми, як «Поводир» Олеся Саніна, «Іван Сила» Віктора Андрієнка і Ігоря Письменного, «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва, «Істальгія» Дар’ї Онищенко та інші. Відкриється «тиждень» показом стрічки Олега Сенцова «Гамер».

Фото: Cultprostir

«Українські кінематографісти не можуть лишатись осторонь цієї події. Затримано нашого колегу і ми повинні зробити все, що залежить від нас, аби звільнити його. Ми, українські кінематографісти, повинні допомагати один одному – тільки в такому випадку ми зможемо вистояти!», – коментує акцію її ініціатор, продюсер Анна Паленчук.

Співорганізатор Поліна Бушинська розповіла, що окрім збору коштів, глядачі також зможуть підписати петицію на підтримку Олега Сенцова.

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що український режисер Олег Сенцов був затриманий у Криму російською стороною начебто за підозрою в «тероризмі» 11 травня. Лефортовський районний суд Москви виніс рішення продовжити арешт Олегу до 11 жовтня 2014 року.

Підтримку українському режисеру виразила і команда «Молодості». Цього року Олега Сенцова вони запросили до складу журі кінофестивалю.