ЄС дозволив постачання зброї іракським курдам

Країнам, що входять до Європейського Союзу, дозволили постачати озброєння іракським курдам, котрі обороняються від бойовиків-радикалів

Екстрене засідання послів країн ЄС пройшло 12 серпня в Брюсселі. На ньому було прийнято рішення дозволити деяким країнам озброювати іракських курдів. Головними прихильниками цієї ініціативи виступали Франція, Італія, Чехія і Німеччина, повідомляє DW.

Представник ФРН вже заявив про те, що країна готує до відправки в Ірак каски, бронежилети, броньовані машини і прилади нічного бачення. При цьому німецький чиновник підкреслив, що Німеччина не виключає і поставок зброї.

Тим часом учасники зустрічі не змогли виробити єдиної позиції з даного питання. Деякі країни виступають категорично проти поставок зброї.

Раніше прямі поставки озброєння до Іраку почав Вашингтон. Представники США заявили, що діють в рамках допомоги нацменшини країни - курдам, борцям проти бойовиків "Ісламського держави Іраку і Леванту", які захопили велику територію на півночі Іраку.

Також Сполучені Штати за допомогою авіації доставляють жителям Іраку, заблокованим ісламістами в районі гірського кряжу Синджар, гуманітарну допомогу. 13 серпня подібний вантаж був скинутий в шостий раз.