Екс-зам глави Держлікслужби Інна Демченко подає в суд на Кабмін та намагається поновитися на посаді

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у адміністративній справі за позовом екс- заступника голови Держлікслужби України Демченко проти Кабінету міністрів України та нового керівництва Держлікслужби України, щодо її незаконного звільнення та поновлення на посаді

Відповідне рішення міститься в єдиному державному реєстрі судових справ, передає Еспресо.TV.

На посаді першого заступника голови Держлікслужби Інна Демченко відповідала за реєстрацію та контроль обігу медичних виробів. Жоден вироб медичного призначення не потрапляв на ринок України без її волі. Проти цього активно виступали  медичні та пацієнтські організації. Вони наводили факти тотальної коррупції на ринку ліків та медичних виробів та приписували контроль над корупційними схемами саме Інні Демченко та її колишньому керівнику - екс-голові відомства Олексію Соловьйову.

В одному із розслідуваннь організації "Медичний контроль" діяльність Інни Демченко пов'язується з регіоналкою Тетяною Бахтєєвою, а екс-голова Держлікслужби Олексій Соловьйов вважається особливо близькою людиною до сім'ї Азарових. Обидва чиновники полишили свої посади декілька місяців тому під тиском громадськості.

Нагадаємо на початку липня в аналогичний спосіб намагався поновитися на посаді скандальний екс-ректор НМУ ім. Богомольця Віталій Москаленко. Тоді рішення Печерського суду Києва, який поновив звільненого зі скандалом ректора Москаленка на посаді, викликало широкий резонанс. Студенти вишу та Мінестерство охорони здоров'я України домоглися його оскарження в Апеляційному суді.

Джерело: Еспресо.TV.