Макаревича хочуть зробити персоною нон-грата в Росії через візит на Донбас

Російський рокер та лідер гурту "Машина часу" Андрій Макаревич знав, що буде така реакція, тож готовий до цього

Росіяни виступили з проханням не пускати музиканта в Росію, повідомляють «Вести».

Приїзд музиканта на схід України викликав безліч позитивних емоцій в українців, і хвилю негативу зі сторони росіян. Останні і без того були не раді активній підтримці українців Макаревичем, а тепер, після його візиту в Україну, просять владу заборонити лідеру гурту «Машина времени» перетинати територію країни.

Утім сам музикант каже, що очікував такої реакції, коли їхав в Україну, однак це не зупинило його.

«Макаревич знав, що буде така реакція, і сказав, що готовий до цього. Коли запрошував, то сам не вірив, що Макаревич погодиться, він якраз був на Кубі, але раптом дзвінок: «Я їду!» Прилетів без охорони, понтів і райдера, тільки з директором. Єдине, вирішили їхати не через Київ, тому що він хотів спілкуватися не з політиками, а з людьми. Скільки заплатив? Анітрохи! Він сказав: «Є гітара - добре, а ні - так буду глотку дерти!» - розповів президент Фонду волонтерів України Тимофій Нагорний, який і покликав зірку в Донбас. 

Нагорний додав, що Макаревич намагався триматися бадьоро і все перевести в позитив. 

Нагадаємо, у вівторок легендарний музикант Андрій Макаревич відвідав Донбас із гуманітарною місією  та підтримав людей своїми піснями.

Варто заначити, що у радянську епоху активно використовувалася практика, коли дисидентів позбавляли громадянства. Наприклад, така доля спіткала письменників Олександра Солженіцина та Іосифа Бродського.