Окупаційна влада Криму масово проводить обшуки в мечетях та будинках мусульман - шукають "екстремістську" літературу

В анексованому Криму активно проходять перевірки і обшуки мусульманських культових споруд

Про це повідомляє прес-служба Духовного управління мусульман Криму, передає «Крим.Реалії».

«В останні тижні ведуться перевірки та обшуки ісламських навчальних закладів, приватних будинків релігійних служителів на предмет вмісту забороненої ісламської літератури, занесеної в «Федеральний список заборонених екстремістських матеріалів»», - йдеться в повідомленні ДУМК.

Заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов відзначив, що на території України такого списку ніколи не було, тому перевіряючим органам слід брати цей факт до уваги.

«Я хочу відзначити, що частина цих книг, загальноприйнятих, що не сектанского спрямованості, вони зокрема, видавалися в Москві і привозилися сюди з Російської Федерації і продавалися тут в магазинах, люди їх купували», - розповів заступник Муфтія мусульман Криму.

Список складений відповідно до рішень різних судів Російської Федерації і нараховує понад 200 сторінок, де вказано більше 2 тис друкованих матеріалів різних конфесій.

Щоб убезпечити одновірців Духовне управління мусульман Криму з великого федерального списку забороненої літератури, відібрало матеріал, пов'язаний з Ісламом і опублікувало його на своєму офіційному сайті в розділі «Звернення та анонси».

Відзначимо, на територію Криму де-факто поширюється дія федерального російського списку заборонених «екстремістських» матеріалів. Розповсюдження, виробництво чи зберігання цих матеріалів забороняється і тягне за собою відповідальність – до 5-ти років позбавлення волі.