Путін відхрестився від ялтинської клоунади Жириновського

Висловлювання лідера ЛДПР Володимира Жириновського не завжди відображають офіційну позицію Росії

Це був вимушений підкреслити президент Росії Володимир Путін на зустрічі з членами думських фракцій, під час якої Жириновський висловив ряд неоднозначних пропозицій, пише Еспресо.TV з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Так, лідер ЛДПР запропонував поміняти нинішній російський триколор на імперський прапор, перейменувати посаду президента в "верховного правителя", замінити гімн на "Боже, царя храни", і так далі. Крім того, він висловив ряд мілітаристських ідей, які зводилися до того, щоб лякати деякі інші країни військовим потенціалом РФ. На довершення всього парламентарій зізнався, що в Криму йому жарко, а добре - на Півночі: в Архангельську або Воркуті.

Більшість "ідей" Жириновського зал зустрів сміхом. Однак після його виступу Путін віддав перевагу прояснити, що не поділяє цих ініціатив. "Все, що було сказано Володимиром Вольфовичем, - це його особиста думка, не завжди збігається з офіційною позицією РФ, але запалює красиво", - зазначив він. При цьому президент констатував, що лідер ЛДПР може все це висловлювати, так як "у нас свобода слова".