Терористи намагаються перегрупувати сили та проводять запеклі контратаки

Після успішних дій сил АТО протягом останніх днів, терористи проводять перегрупування своїх сил і роблять спроби перехопити ініціативу, проводячи запеклі контратаки відразу по декількох напрямках

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці"  керівник Центру воєнно-політичних досліджень, член групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, пише Еспресо.TV.

Найбільш складна ситуація фіксується в районі населених пунктів Іловайськ, Горлівка, Донецьк, Красний Луч. В районі міста Сніжне терористи продовжують концентрацію своїх сил, перекидаючи значну кількість живої сили і озброєнь. 

Сили АТО продовжують проводити активні дії з блокування Луганська. Зокрема, йде виконання завдань в районі населених пунктів Хрящувате і Новосвітлівка, через які проходить траса М04, що з'єднує Луганськ з іншою частиною території, контрольованої «ЛНР», і прикордонним пунктом пропуску «Ізварине» на кордоні з Росією. 

Терористи продовжують обстріли сил АТО. Зокрема: 

- Двічі - з мінометів і БМ-21 «Град» - обстріляні підрозділи силовиків в районі населеного пункту Новоганнівка (Луганська обл.). Даним обстрілом бойовики безуспішно намагалися зірвати перегрупування сил АТО в цьому районі. 

- Двічі обстріляні позиції сил АТО в районі аеропорту в Луганську. 

- Двічі нанесені артилерійські удари по позиціях сил АТО в прикордонних районах з боку Росії.