Українські міста відправили в Луганськ свою гуманітарну допомогу

Автомобілі з гуманітарним вантажем з Києва, Харкова і Дніпропетровська вирушать до Луганська сьогодні опівдні

Про це повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, нардеп з фракції "Удар" Ірина Геращенко на своїй сторінці у «Фейсбуці», передає Еспресо.TV.

"Вантаж передадуть для потреб Червоного Хреста, щоб міжнародна гуманітарна місія могла доставити ці продукти людям, які стали заручниками бандитів. Важливо, щоб бойовики пропустили місію через контрольовану ними територію і гарантували безпеку. ..Плануємо, що вже вдень вона буде на кордоні Луганської області", - написала Геращенко.

Вона нагадала, що з 6 липня департамент надзвичайних ситуацій поставив на схід України 250 тонн продуктів, 800 спецпайків, тисячі буханок хліба.

Крім того, сьогодні свою гуманітарну допомогу в Луганськ, Первомайськ та на звільнені території  відправляє Луганська ОДА.

"Я розумію, що те, що ми робимо - цього не достатньо, але те, що ми можемо, ми робимо" - заявила в.о.голови Луганської ОДА Ірина Верігіна.

За останній тиждень ЛОДА  відправила з міста Сватове українським військовим і жителям звільнених територій понад 100 тонн гуманітарних вантажів.