Урядова гуманітарна допомога прибула на Луганщину, - ДСНС

Гуманітарна допомога від Уряду для жителів Донбасу вже прибула на Луганщину

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передає Еспресо.TV.

"О 19:30 14 серпня до міста Старобільська (Луганська область) прибула колона з гуманітарною допомогою, що вирушила з міста Харкова...  Гуманітарна допомога включає в себе: продукти харчування (овочі, крупи, цукор, борошно, соняшникову олію, консерви, мед, чай,), воду, медикаменти, засоби гігієни (памперси, мило, пральні порошки та ін.), а також інші продукти і товари, що їх потребують жителі сходу України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу колони входять 26 вантажівок: 18 автомобілів сформувала Харківська область, 2 - Полтавська, 1 - Черкаська, 5 - Міністерство аграрної політики та продовольства України.

“Ми доставили таку вкрай необхідну допомогу нашим співвітчизникам. І надалі робитимемо все можливе, аби жителі східних регіонів України відчували нашу підтримку та турботу. Ми передаємо цю допомогу Міжнародному комітету Червоного Хреста і впевнені, що вона потрапить до того, хто дійсно її потребує”, - сказав голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Наразі рятувальники та логісти Міжнародного комітету Червоного Хреста сортують гуманітарну допомогу по групам товарів. Першочергово до місць призначення відправлять товари, що швидко псуються, зокрема овочі, фрукти.

Далі вантажівки під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста попрямують до міст Донбасу.

Нагадаємо, за дорученням Уряду України сьогодні вранці, із трьох міст України – Києва, Дніпропетровська та Харкова – відправилася 71 вантажівка з майже 800 тонами гуманітарної допомоги для жителів Луганщини та Донеччини