Ветеран Великої вітчизняної: Я визволяв Росію, яка тепер вбила мого онука

З лейтенантом Національної гвардії України Іваном Гутником-Залужним, який врятував ціною свого життя 50 солдат, прийшли прощатися кількасот мешканців Запоріжжя

"Минулої неділі, Іван, разом з іншими солдатами попередив нічну атаку групи терористів, які намагалися оточити і захопити блок-пост Нацгвардії в районі Амвросіївки Донецької області. Зав'язався бій, лейтенант відбив напад росіян, і ціною свого життя врятував інших солдат", - розповів старший сержант Віктор Богомаз, пише "Укрінформ"

Загиблому лейтенантові Національної гвардії України Івану Гутнику-Залужному було 24 роки. 

Народився і виріс у Запоріжжі. Закінчив ЗНТУ і військову кафедру при університеті. Коли почалися бойові дії на Сході країни, один з перших записався добровольцем.

За словами діда загиблого, ветерана Великої вітчизняної війни Івана Залужного, його онук був вихований в любові до батьківщини та міста, і тому не міг вчинити інакше. 

"Я не загинув у Вітчизняну від рук гітлерівців, а сьогоднішні фашисти страшніші і гірші колишніх. Вони знищують своїх сусідів і братів. Як і тисячі українців, я визволяв Росію, яка тепер вбила мого онука, і продовжує вбивати молодих солдат. Росія, схаменися, зупинись, вистачить горя. Росіяни, зупиніть Путіна", - зі сльозами на очах вимагав ветеран війни.

Командування в/ч 3033, в якій служив лейтенант Національної гвардії України Іван Гутник-Залужний, подало документи на нагородження загиблого героя орденом «За мужність».