Курков висловив свої припущення, чому "гуманітарний конвой" РФ складається з практично порожніх машин

Андрій Курков, український письменник та кінематографіст, висловив свої думки щодо "гуманітарного конвою"

Андрій Курков на своїй сторінці у Фейсбук поділився своїми думками щодо кількості «камазів» з гуманітарною допомогою, повідомляє Еспресо.TV.

«А чому 280 «камазів»? Мій варіант відповіді: навіть якщо всередині в них є щось «гуманітарне», то складувати, охороняти та роздавати цю «допомогу» запросять терористів з ДНР та ЛНР, тим самим перетворивши їх на співробітників гуманітарної місії з подальшим вивозом їх до Росії або навпаки посилення військової допомоги, що спрямовується для них, аби захистити «співробітників російської гуманітарної місії», - пише Андрій Курков.

Він додав, що перефарбовані військові «камази» є власністю МО РФ, тому Росія буде готова захищати їх у зв’язку з неспроможністю самостійно виїхати назад до їхньої країни. 

Український письменник припускає, що вигадувати причини Росії довго не доведеться: їх може виявитися безліч: «Від нестачі бензину до відсутності гарантій безпеки від артобстрілів на зворотному шляху й до поламки кардану». 

Тому, на думку Андрія Куркова, єдиний варіант легалізації даного конвою – вважати 280 «камазів» також частиною гуманітарної допомоги з передачею їх після використання в цій місії в дар МНС України.

«Тільки це може виправдати їх в’їзд на територію суверенної України, суверенність якої «верховний гуманітатор» Путін публічно ставить під сумнів протягом всіх років свого царювання», - додає Курков.

Письменник та кінематографіст вважає, що «у випадку запуску цих машин на територію України до кабіни кожної машини має сісти представник України. І не важливо: цивільний чи військовий, але із засобами зв’язку та можливістю швидкого сповіщення української сторони у випадку позаштатної ситуації».

В іншому своєму повідомленні на Фейсбук Андрій Курков ставить питання: «Все більше фотографій та інформації доводить, що «гуманітарний конвой» РФ складається з практично порожніх машин. А це означає, що Росії дуже важливо завести саме таку кількість «камазів» на територію України. Щоб вивести їх повними чого? Повними «руського миру»?»