Молдова та Румунія об'єднали свої "газові труби"

Молдавський оператор з транспортування природного газу, державне підприємство «Vestmoldtransgaz» і румунське Національне товариство з транспортування газу «Transgaz» підписали в Бухаресті Угода про спільну експлуатацію магістрального молдавсько-румунського газопроводу «Унгени-Ясси»

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, передає "Укрінформ"

"Підписана в Бухаресті Угода передбачає спільну експлуатації газопроводу "Ясси-Унгени" і встановлює набір правил, експлуатаційних процедур і операційно-технічних умов для поставок до Молдови газу з румунської газотранспортної системи", - наголошується в повідомленні прес-служби уряду. 

Будівництво магістрального молдавсько-румунського газопроводу почалося в серпні 2013 року. Його протяжність становить 44 км, і він з'єднує газотранспортні системи двох країн. Вартість об'єкта становить трохи більше 26 мільйонів євро, а потужність «газової труби» - до 1,5 мільярда кубічних метрів газу на рік. 

Здача газопроводу заплановано на 27 серпня нинішнього року - в День незалежності Молдови. Румунія планує поставляти в Молдову до 500 мільйонів кубічних метрів газу.